RESMİ GAZETE -Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Sayın Üyemiz,

Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 29Nisan 2026 tarihli ve 33238 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

Yönetmelik ile Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmıştır.

 

  • Yönetmeliğin 6. maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin (2) numaralı alt bendinde yapılan değişiklik ile işletmeye yetki belgesi verilebilmesi için; yetki belgesi başvurusunda bulunan alım satım sorumlusunun eğitim şartı güncellenmiştir. Buna göre; Yönetmelikte yer alan “lise mezunu olma” şartı, yeni düzenlemeyle “ilköğretim mezunu olma” seviyesine indirilmiştir.

 

  • Yönetmeliğin 8. Maddesinde değişiklik yapılmıştır. Buna göre; yetki belgesi, ticaret ünvanı veya işletme adı değişikliği hariç olmak üzere, içeriğindeki bilgilerden herhangi birinde değişiklik olması durumunda tadil edilecektir. Ticaret ünvanı veya işletme adının değişmesi durumunda yetki belgesi yenilenecektir. Tadil ve yenileme başvurusu, değişikliğin gerçekleştiği tarihten itibaren otuz gün içinde Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak ve il müdürlüğünce başvuru tarihinden itibaren on gün içinde sonuçlandırılacaktır.

 

İlgili Yönetmelik metnine ulaşmak için tıklayınız.

Duyurular Yazıcı Dostu Okunma 14 Kez

Bu web sayfası Avrupa Birliği’nin mali katkısı ile hazırlanmıştır. Bu web sayfası içeriğinden yalnızca Antalya Ticaret ve Sanayi Odası sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği’nin görüş ve tutumunu yansıtmamaktadır.

Her hakkı saklıdır.© 2011 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gizlilik & Güvenlik | Telif Hakları | Bilgimap